SÉFÜNK 

PESTI ISTVÁN

 

Eddigi szakmai sikereinek csúcsaként 2015 márciusában a budapesti Tanti konyhafőnökeként – az étterem nyitása után néhány hónappal – Michelin-csillagot kapott, mely jelenleg a létező legnagyobb gasztronómiai elismerés.

Még ebben az évben vette át a Platán Restaurant & Café konyhájának vezetését, határozott elképzeléssel: megmutatni, hogy a vidéki vendéglátás képes olyan minőséget képviselni, amelyre méltán lehetünk büszkék.

,, A rendkívüli precizitással dolgozó séfet nemcsak a hagyományos magyar ételeket megújító degusztációs menüsorairól ismerik, de sokan úgy vélik: ő a legszebben tálaló magyar szakács.”
– Magyar Konyha Online

 

 
pesti_istvan.jpg
 

PLATÁN

RESTAURANT & CAFÉ

 

Tata legkedveltebb turista útvonalán, páratlan természeti környezetben, a Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján fekszik a Platán Restaurant & Café és Várárok Vendégház a névadó 232 éves platánfa árnyékában.

Teraszunkról festői a kilátás az Öreg-tóra, a Vértessel a háttérben. Éttermünk az ország egyik legjobban felszerelt konyháján készült ételekkel, cukrászsüteményekkel, tortákkal és fagylaltokkal büszkélkedhet. A Mátyás Taverna hiteles helyszíne a rendszeresen megrendezett, személyes hangvételű borvacsoráinknak. A nyáron hűs, télen fűtött pince szeparáltsága miatt céges és családi rendezvények kedvelt helyszíne. 12 szobás, exkluzív berendezésű Várárok Vendégházunk kitűnő lehetőséget nyújt a pihenni, kikapcsolódni és kirándulni vágyóknak.

 

platan_web_kep12.jpg

Arra törekszünk, hogy friss, saját termelésű illetve regionális alapanyagokat használjunk, legyen szó akár állati, akár növényi eredetű hozzávalókról. Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több alapanyagot termelünk házilag, ezáltal ellenőrzött, magas minőséget és folyamatosan megújuló választékot biztosíthatunk.
Filozófiánk, hogy a látvány, az illat, és az ízek kölcsönhatása minden alkalommal megismételhetetlen élményt adjon vendégeink számára. Éttermünk egyedülálló adottságai, a páratlan természeti és történelmi környezet még különlegesebbé teszik e gasztronómiai utazást.

Bízunk benne, hogy olyan élményt nyújthatunk, amiért máskor is szívesen térnek be hozzánk!

platan_web_kep5.jpg
 

Éttermünkben valamint belső- és külső teraszainkon sok szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket.

Ha szeretteit szeretné egy izgalmas, exkluzív gasztronómiai élménnyel megajándékozni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot éttermünkkel elérhetőségeink egyikén, és személyre szabott, exkluzív ajándékutalványt készítünk Önnek.

 
 

Megnyitásunk évében, 2010-ben éttermünket az Alexandra Étteremkalauz, az első független magyar éttermi kalauz Alexandra Éremmel és ,,Biztató Kezdet” különdíjjal tüntette ki. Eltökélt szándékunk azóta is, hogy a világszintű konyhatechnológia alkalmazásával különleges ízeket vonultathassunk fel a tányéron.
A modern gasztronómiával kapcsolatos konvenciókat nem mindig könnyű áthidalni, séfünk meggyőződése azonban, hogy a magyar konyhát folyamatosan fejlesztenünk kell – hiszen ezt tették a vendéglátás történetének legnagyobb alakjai, köztük Gundel Károly is. A Chaine des Rôtisseurs Világszervezet magyarországi egyesületének tagjaként nagy figyelmet fordítunk az innovatív újításokat is felvállaló nemzetközi gasztronómiára – nem feledve azonban a magyar hagyományokat, tradíciókat.